#Persoonlijk

One small step for man one giant leap for Priscilla

Voor een ander kan dit de meest normale zaak van de wereld zijn, maar eindelijk is het zover. Ik heb ervoor gekozen om op mezelf te gaan wonen. Toen ik 29 jaar werd, zei ik tegen mezelf: “Mijn 30ste vier ik niet meer thuis, die vier ik in mijn eigen huis”. Het was tijd. De eerste maanden ben ik een beetje rond gaan kijken en vanaf juli ben ik écht op zoek gegaan.

Het was een spannende periode. Ik had me ingeschreven bij een woningstichting en ben op zoek gegaan op Funda naar diverse huurwoningen in de omgeving. Echter, in de woonplaatsen waar ik een plekje zocht, waren weinig woningen beschikbaar. Tot ik op een verjaardag een tip kreeg over een prachtige woning in een landelijke boerderij. Na een telefoongesprek en een bezoekje was ik erg enthousiast. Ik was ook al bijna 100% overtuigd. Maar er was toch iets wat me tegenhield. Was het spanning, angst of wilde ik nog niet weg? Na een goed overleg besloot ik nog eens langs te gaan met mijn ouders en dan de keuze te maken. Op maandag 19.00 uur hadden we een afspraak, maar om 16.30 uur kreeg ik plots nog een woning aangeboden. Oo, wat moet ik nu? Mijn hoofd begon te tollen. (een uitspraak die je zeker vaker op mijn website terug ziet komen. zie: chaos). Help!

Na een bezoek aan de boerderij en een bezoek aan de eengezinswoning waren er een paar pro’s & cons. Na een kort overleg met mijn ouders en mijn vriend heb ik de keuze gemaakt voor de eengezinswoning. Een van de eisen die ik aan mijn woning stelde, was twee slaapkamers. Eentje voor mezelf en een tweede voor mijn neefjes en nichtjes. Ik zag het al helemaal voor me. Logeren bij tante Priscilla. ‘s Avonds bioscoop in de woonkamer, kussengevechten op bed en daarna gezellig samen ontbijten. Deze eengezinswoning had drie slaapkamer en bood daardoor nóg meer mogelijkheden.

Inmiddels is het slechts enkele dagen geleden dat ik mijn sleutel heb gekregen en dat ik iedere dag wel iets doe om mijn woning in orde te maken.

Binnenkort zul je meer lezen over mijn verhuizing en alles waar ik tegenaan loop.

Dit vind je misschien ook leuk...