#Persoonlijk

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is 1 januari 2019 22.20 uur, ik heb de laptop op schoot met op de achtergrond Netflix ‘Fittest on Earth’. De eerste dag van het nieuwe jaar is al bijna voorbij. Ik heb een drukke dag gehad, want ik wil het jaar goed beginnen. Net als iedere andere Nederlander heb ik ook goede voornemens. Ik ben begonnen met het opruimen van de woonkamer en daarmee ook de kerstboom. Al het oud papier ligt klaar om weggebracht te worden, vuilniszakken in de container en alles is gestofzuigd. Heerlijk begin van het jaar!

2018 stond volledig in het teken van ontwikkeling en fitter worden. Dit heeft me tijd gekost en zal me zeker ook in 2019 nog meer tijd kosten. De grootste veranderingen in 2018 voor mij waren

  • Van baan wisselen. Ik heb ontslag genomen bij Vsee Search Marketing en ben als online marketeer aan de slag gegaan bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen.
  • Gestart als freelancer in vormgeving, schrijven en online marketing.
  • Op mezelf gaan wonen.

Little recap op 2018

Natuurlijk kijk ik altijd nog even terug naar de voornemens van 2018, voordat ik mijn doelen voor 2019 stel.

Mijn eerste doel was een business goal. Leer alles over inbound marketing en word specialist. Hoe? Ik zal iedere maand een blogartikel of whitepaper schrijven gerelateerd aan inbound marketing. In het begin leek het simpel en realistisch, maar ik vergat het in te plannen en daardoor heb ik het niet gehaald.

Met tweede doel had te maken met de Content Werkplaats, mijn eigen bedrijf. In mei/juni 2018 heb ik besloten de Content Werkplaats een onderdeel te zijn van mijn eigen bedrijf en niet mijn focus. Mijn focus is bedrijven helpen met vormgeving, teksten en online marketing tegen lage tarieven. De Content Werkplaats is zeker een wens, maar dat heb ik dit jaar op een laag pitje gezet.

Wanneer ik verder lees, zie ik wat ik dit jaar allemaal had willen bereiken. Masterclasses geven was er ook eentje. Ook dit heb ik niet kunnen halen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier verder ook geen tijd in heb gestopt.

Naast business goals heb ik ook healthy lifestyle goals gesteld. Gelukkig heb ik die wel allemaal gehaald:

  • Samen met Nathalie en Ramona meedoen aan de Strongsisterrun.
  • Samen met mijn zwager Marc meedoen aan Tot de Nek in de Drek.
  • Mijn eerste hardloopwedstrijd en daarmee een kleurrijke run lopen samen met mijn vriend: de Colorrun 2018.

Helaas heb ik de Colorrun alleen moeten lopen omdat mijn vriend ziek was. Gelukkig heeft hij dit wel goed gemaakt met een extra geplande run, de Santarun in Vriezenveen.

Door de wisseling van banen ben ik ook gestopt met sporten bij de Basic Fit en moest ik op zoek naar een andere sportschool. Ik kon niet helemaal mijn plekje en vooral mijn sport vinden tot 12 november. Op 12 november besloot ik mee te doen aan een lesje Crossfit in Ommen. Ik was direct verkocht. De sfeer was goed, de les was leuk en bovenal ik was kapot. Hahaha, dat klinkt misschien gek, maar ik houd ervan om mezelf tot het uiterste te drijven. Inmiddels ben ik een paar weken verder en voel ik me nu al fitter en energieker.

Healthy Lifestyle Goals 2019

Nou, genoeg over 2018. Laten we het hebben over de doelen van 2019. Laten we beginnen met de ‘makkelijkere’ doelen. Uiteraard ga ik dit jaar weer runs lopen. Op dit moment staan er twee op de planning en wordt er nog eentje gepland met een aantal Crossfitcollega’s.

  • Tot de Nek in de Drek
  • Strongmanrun. Niet de 21 kilometer, hoor. Daarvoor is het te vroeg 😉  

Om deze runs goed te lopen, blijf ik crossfitten en hardlopen. Ik wil en moet nog een aantal kilo’s kwijt waardoor alles makkelijk en beter wordt.

Business Goals 2019

Als we spreken over business goals wordt het iets moeilijker. Ik heb nóg geen concrete doelen voor 2019. Ja, ik wil mijn klantenkring uitbreiden, meer artikelen schrijven en eindelijk gastlessen gaan geven. Maar.. het benoemen van deze doelen is niet voldoende. Dat zie je wel aan de doelen van 2018. Mijn healthy lifestyle doelen zijn concreet. Mijn business goals moet ik plannen en ik moet nieuwe contacten leggen. Kortom, ik moet eerst ontdekken hoe ik dit ga doen, voordat ik concrete doelen stel. Hier kom ik zo snel mogelijk op terug, want dit staat ingepland ;-).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *