#Health #Persoonlijk

Ik ben verliefd!

Heel grappig, ik zit met een heerlijk glas Baileys op de bank en wilde een blogartikel schrijven over de 21 dagen foodchallenge die ik heb gedaan. Toen ik begon met schrijven, merkte ik dat het verhaal een andere wending kreeg. Ik wil eerst vertellen over mijn nieuwe liefde: Crossfit.

Mijn nieuwe liefde: Crossfit

Vanaf november 2018 heb ik een nieuwe vlam gevonden in Ommen. Het heeft voor mij enige tijd geduurd voordat ik mezelf weer volledig kon uitdagen in een sport. Ik heb mijn hele leven gesport. Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met turnen en dit heb ik gedaan tot mijn 24ste. Toen moest ik stoppen wegens een heftige enkelblessure. Inmiddels 5 jaar later is mijn enkel nog steeds niet volledig genezen, maar voelde ik wel de drang om weer een sport te zoeken die bij mij past. Ik heb een tijdje krachttraining gedaan, HIIT’s en hardlopen. Allemaal hele leuke sporten, maar totaal niet met elkaar te combineren en de uitdaging verdwijnt.

Toen kwam crossfit op mijn pad. Een sport met een combinatie tussen uithoudingsvermogen, kracht en gymnastiek, maar waar? Ik was al bij een box in Almelo en Hardenberg geweest, maar ik voelde het nog niet helemaal. Je kent het wel, ik voelde me nog niet op mijn plek. Toen kwam ik erachter dat er een box zat in Ommen. Na mijn verhuizing naar Den Ham leek me dit een goede optie. Al vrij snel mocht ik van de boxmeester Martijn een lesje meetrainen, zaterdagochtend om 08.30 uur. Vroeg uit de veren en knallen. Nou, knallen… Ik ging letterlijk kapot! En dat vond ik heerlijk. Ik heb me dan ook direct ingeschreven als lid met een duo-abonnement. Een abonnement bij Crossfit Ommen én Sportrijk Ommen de sportschool die ernaast zit.

Wiebelen als een pinguïn

De daarop volgende dagen liep ik dan ook als een pinguïn rond. Ik wiebelde tijdens het lopen, omdat ik simpelweg mijn knieen van de spierpijn niet meer kon optillen. Het zag er misschien heel suf uit, maar het voelde heerlijk. Het was een teken dat ik wat had gedaan.

Waarom Crossfit Ommen?

Heel simpel. De sfeer bij Crossfit Ommen heeft me overtuigd. De uitleg, de leden, de gezelligheid, maar ook vooral de aanmoediging. Zonder enige twijfel heb ik me aangemeld en zie ik uit naar de avonden dat ik weer een les kan volgen.

Ben je ook benieuwd wat crossfit voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op Netflix ‘The fittest on earth’. Raak je geïnspireerd en enthousiast? Zoek dan een box om jouw omgeving en test jouw uithoudingsvermogen en kracht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *