#Persoonlijk

Doelen van 2018 – The best is yet to come

Iedere jaar stel ik samen met mijn vriend ‘goede voornemens’ op. Een weekendje Londen, een nieuwe auto kopen en – zoals velen onder ons – afvallen. 😉 Aan het einde van het jaar pak ik de gestelde doelen erbij en ieder jaar schrik ik opnieuw van het lijstje met doelen die ik niet heb kunnen afvinken. Dit jaar pak ik het anders aan. Dit zijn mijn doelen van 2018

Jaren geleden heb ik de domeinnaam priscillahilberink.nl aangeschaft voor mijn digitale portfolio. Toen studeerde ik voor Multimedia Vormgever. Een eigen domein was toen een echte must. Inmiddels heb ik de layout al tientallen keren aangepast. Heerlijk vind ik dat: urenlang stoeien met kleuren, foto’s en vlakverdelingen. Maar echt gebruik maken van? Daar had ik geen tijd voor. Inmiddels heb ik geleerd om niet geleefd te worden, maar om te plannen. Daarom gebruik ik het domein nu voor mijn eigen blog waarin ik schrijf over mijn voornemens van 2018.

Laten we beginnen bij mijn eerste voornemen: iedere maand plaats ik een blogbericht op priscillahilberink.nl over mijn werk, levenstijl en de te behalen doelen. Ik heb verschillende doelen opgesteld en ieder doel heeft zijn eigen plan nodig.

Business GOALS: mijn zakelijke doelen anno 2017

Vorige jaar januari had ik een belangrijke keuze gemaakt. Ik wilde me beter ontwikkelen op het gebied van online marketing. Om dit waar te maken, nam ik afscheid van mijn collega’s van het Theaterhotel Almelo en begon ik aan een nieuwe uitdaging als communicatiemanager bij Qredits Microfinanciering Nederland. Echter, hier kon ik niet helemaal de draai in mijn functie vinden en werd duidelijk dat ik meer interesse had om aan bureauzijde te werken.

Ik nam contact op met Martín Neuteboom, een search marketing specialist die mij in 2015 al eens had benaderd, om een kopje koffie te drinken. Van het één kwam het ander en plotseling had ik een nieuwe baan bij Vsee Search Marketing in Deventer. Inmiddels ben ik drie maanden verder en heb ik mijn plek gevonden. Iedere week en zelfs iedere dag leer ik veel vaardigheden bij. Ik verdiep me in SEO, SEA, content en social media, maar waar ligt mijn passie, mijn specialisme? Met de dag wordt dat duidelijker: inbound marketing. De combinatie van content maken, optimaliseren en verspreiden via verschillende kanalen, ik wil een echte inbound marketing nerd worden. Daarmee stel ik eerste mijn business goal: Leer alles over inbound marketing. Iedere maand schrijf ik een blogartikel of whitepaper gerelateerd aan inbound marketing. Ieder artikel is voor mij helpt mij om beter te leren schrijven, optimaliseren en effectief te verspreiden.

Starten met De Content Werkplaats

Vlak voordat ik bij Vsee startte, had ik mijn eigen bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Echter, ik heb er nog maar weinig tijd in gestoken. :$ In 2018 komt De Content Werkplaats daar verandering in! In juni 2018 is De Content Werkplaats een geoptimaliseerde en goedgevulde website met interessante artikelen en informatie. Wanneer de website staat, ga ik op pad om studenten en de eerste klanten te werven.

Passie overbrengen: Masterclasses

Een andere droom van mij is, lesgeven. Lesgeven in het vak waar ik passie voor heb. Gedurende mijn opleidingen ben ik altijd gemotiveerd geweest door docenten die mij enthousiasmeerden en dat wil ik ook! Ik merk dat ik het spannend vind om het volgende doel op internet te zetten. In het najaar van 2018 wil ik masterclasses geven aan mbo- en hbo-studenten. Ik hoor de vragen al voorbij komen: ben je wel goed genoeg, wil jij voor de klas staan en vooral ‘hoe dan’. Het antwoord op deze vragen, geef ik in het volgende blogbericht. Ik heb natuurlijk ideeën, passies en doelen, maar hoe ik ze precies moet uitvoeren? Ook dat moet ik nog uitzoeken, maar zoals ik vaak denk: waar een wil is, is een weg.

Healthy lifestyle doelen van 2018

In maart 2017 begon ik aan de zoveelste afvalpoging. De weegschaal liet me drie cijfers voor de komma zien en daar schrok ik enorm van. Met mijn 1.60 meter is dit way too much! Maar ik kan wel weer beginnen en dan? Ik heb geen concreet doel. Toen dacht ik, ik ga meedoen aan de Strong Sisterrun in Hellendoorn. Samen met mijn zus Nathalie heb ik me ingeschreven en ben ik van start gegaan. Met 20 kilo lichter en honderden uren in de sportschool stond ik trillend aan de startlijn bij de Strong Sisterrun: it was the moment of truth. Zeven kilometers met zo’n 30 verschillende obstacles. Heel eerlijk gezegd: ik denk dat ik er zo’n drie uur over heb gedaan en mezelf wel 10 keer ben tegen gekomen. Het was zwaar, nou zwaar… Het was zwaarder dan zwaar! Maar… IK HEB HEM UITGELOPEN en dat was mijn doel. Met tranen liep ik over de finish, waar mijn andere zus, zwagers, neefjes, nichtjes en lieve vriend op ons stonden te wachten. Het was een fysieke en mentale overwinning voor mezelf, maar alsnog was ik gefrustreerd. Ik had meer van mezelf verwacht, maar mijn conditie was gewoon niet goed. Krachttraining stond te hoog op mijn lijstje en ik had te weinig gerend. Ik kan er wel stil bij blijven staan en mezelf rot voelen, maar daar houd ik niet van. Als je iets niet kan veranderen, let it go. Om de frustratie om te zetten in positieve energie ga ik samen met mijn zussen Nathalie en Ramona nogmaals de Strong Sisterrun lopen, maar dan sneller en vooral gelukkiger.

Een goede warming up voor de Strong Sisterrun is het lokale evenement Tot de Nek in de Drek in juli 2018. Samen met mijn zwager Marc ga ik ook deze uitdaging aan. We gaan samen 7,5 kilometers zwoegend door de modder en ploeterend over meer dan 50 verschillende obstakels. Zoals Steven Pig zegt: “D’r an met de lippe”.

Daarnaast staat er nog een kleurrijk doel tussen mijn voornemens: de Colorrun. Graag loop ik met mijn vriend 5k tijdens de Colorrun. Dan kan ik dat eindelijk van mijn bucketlist afstrepen.

Om dit allemaal te kunnen bereiken, wil ik wel met minder kilo’s de finish over lopen. Mijn doel is om nog minimaal 10 kilo af te vallen, maar dit op een gezonde en sterke manier. Sporten en gezond eten zijn hierin het belangrijkst!

A little rewind…

Zo.. Het is een lang verhaal geworden en daar verbaas ik mezelf wel een over! Zodra ik begin te typen, dan schrijf ik zonder na te denken. Gelukkig lees ik het altijd nog even over voordat het live gaat, want je weet nooit. Laten we het nog even kort samenvatten. Mijn doelen van 2018 zijn:

 • Iedere maand blog ik over mijn doelen van 2018.
 • Word een echte Inbound Marketing nerd door alle informatie eigen te maken.
  • Maak start met De Content Werkplaats door te beginnen met een geoptimaliseerde en goedgevulde website.
  • Enthousiasmeer anderen door masterclasses te geven op scholen aan studenten.
 • Leef gezonder en val extra kilo’s af om o.a. sterker, gezonder en gelukkiger de volgende (obstakel)runs te doorstaan:
  • Samen met Nathalie en Ramona meedoen aan de Strong Sisterrun, waar ik sneller en vooral gelukkiger door het parcours ga en de finish behaal.
  • Samen met mijn zwager Marc meedoen aan Tot de Nek in de Drek en zonder blessures SAMEN de finish halen.
  • Mijn eerste hardloopwedstrijd en daarmee een kleurrijke run lopen samen met mijn vriend: de Colorrun 2018.

Dit vind je misschien ook leuk...